Siirry sisältöön

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys

KotiEasy Oy on ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys, jonka palveluista voi hakea kotitalousvähennyksen.

Meiltä saat tarvittaessa lisätietoa sekä apua vähennyksen ilmoittamiseen ja halutessasi voimme toimittaa yhteenvedon vähennyskelpoisista maksuistasi.

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on ansio- ja pääomatulojen verosta tehtävä verovähennys, jonka henkilö voi saada teetetyistä kotitaloustöistä. Vähennys tulee hakea henkilökohtaisesti ilmoittamalla vähennyskelpoisista maksuista esitäytetyssä veroilmoituksessa.

Vähennyskelpoista työtä ovat esimerkiksi siivous, lasten hoito, asunnon remontointi ja tietotekniikka laitteiden asennus. Voit saada kotitalousvähennystä kotitaloustyöstä, jota teetät

  • Omassa kodissa
  • Vapaa-ajan asunnossa
  • Vanhempien tai isovanhempien kodissa

 

Asuntoa ei tarvitse omistaa, asuminen tai oma käyttö riittää. Saadaksesi vähennyksen omaan verotukseesi, tulee sinun maksaa palveluiden kustannukset itse. Vähennys myönnetään vain työn osuudesta.

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä on vuonna 2022-2023 enintään 3500€ vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100€. Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää verotuksessa 60% arvonlisäverollisesta työn osuudesta.

Lue lisää täältä

Seuraa arkeamme somessa